Expositie De kijkkastjes van Luc Boyer OBA Postjesweg

Van 12 april 2022 t/m 16 oktober 2022 is er een selectie van Luc’s kijkkastjes te bewonderen in de nieuwe OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) aan de Postjesweg 340. Je kunt hier klikken voor het bericht op de website van OBA, waar je ook informatie kunt vinden over openingstijden e.d.

De besloten opening vond plaats op 10 april, deze keer niet door een prominente vakgenoot of politicus maar door Luc’s dochter Fay, door het bijzondere karakter van deze opening. Lees haar speech hier:

“Dank jullie wel dat jullie er zijn. Niet alleen hier en nu, maar altijd. Jullie, als zijn familie en vrienden, hier en ook de mensen die er vandaag niet bij konden zijn dragen allemaal op je eigen manier bij aan het levensgeluk van mijn vader. In het kader van de kijkkastjes wil ik in het bijzonder Jorie, Houk en Daniel bedanken, zij waren en zijn mijn vaders handen en brengen zijn ideeën tot leven.

Naast de opening vandaag is er nog iets om even samen bij stil te staan. Kortgeleden, op 14 maart om precies te zijn, was het precies tien jaar geleden dat mijn vader een zware beroerte kreeg en ons leven voorgoed veranderde. De eerste jaren waren heel zwaar, hij moest bijna alles opnieuw leren, maar mijn vader zou mijn vader niet zijn als hij daar geen positieve draai aan zou geven: volgens hem is hij toen, op 14 maart 2012, opnieuw geboren. Hij verloor veel, maar zijn creativiteit vloeide als nooit tevoren: voorstellingen, kijkkastjes, boekjes – hij draait er zijn rechterhand niet voor om en het is nog steeds niet op, mede dankzij jullie niet aflatende hulp en support. Vandaag vieren we dus niet alleen zijn creativiteit, maar ook zijn tiende verjaardag – en bij deze [gaf Luc een schaar] verklaren we de expositie voor geopend!”

Foto’s @Maurice Boyer