Step by Step by Wheels – 2012

Luc Boyer kreeg in maart 2012 een zware beroerte, waardoor hij halfzijdig verlamd raakte en hersenletsel opliep. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon: nog tijdens zijn revalidatie begon hij met de ontwikkeling van een nieuwe voorstelling: Step by Step by Wheels. Oorspronkelijk zou de voorstelling maar éénmaal worden gespeeld in oktober 2012, maar door het grote succes (er was een wachtlijst) werd de voorstelling na twee weken nog een keer gespeeld, wederom in een uitverkochte Vondelkerk in Amsterdam.

Niet lang na Boyer’s opname in revalidatiecentrum Reade begon zich het idee voor de voorstelling te vormen. Niet verwonderlijk, aangezien zijn meest vertrouwde vorm van expressie in beweging ligt. Boyer zelf over de voorstelling: “Dit bewegingstheaterproject is ontstaan en voorbereid in mijn hoofd en hart tijdens mijn revalidatieproces.

Foto: Maurice Boyer

Ik draag het op aan mijn mederevalidanten als troost en steun, en de voorstelling is bedoeld als een eerbetoon aan de artsen, begeleiders, therapeuten, verplegers en verzorgers voor hun niet-aflatende zorg, aandacht, warmte en kracht.”

Step by Step by Wheels was een voorstelling over omarming, hoop en kwetsbaarheid.

CREDITS
Acteurs: Bart Kiene, Luc Drouen, Cor Hanemaaijer, Marjan Stottelaar, Vera Jennes, Erik de Jong en Susan Visser
Piano: Gijs Boelen
Zang: Jet van Helbergen, Roswitha Bergmann, Charles Hens en Martijn Heida
Productie: Michael van Isveldt en Fay Boyer

PERS
15-10-2012: verslag Adeline van Lier (radiofragment)
verslag Step by Step by Wheels/KRO radio/Nacht van het Goede Leven