O die zee (2019)

In november 2019 presenteerde Bewegingstheatergroep Buiten de Perken, onder leiding van Luc Boyer, de derde en laatste voorstelling na Kopdrift & Hartscheur (2016) en Oogplooi & Mondwenk (2017) in het Huis van de Wijk in Buitenveldert in Amsterdam.

Een vrouw en een man leven samen in een huis, maar zijn het contact met elkaar verloren. Ze zijn door zeeën omsloten en gescheiden door een zee van onbegrip. Ze leven met elkaar, maar langs elkaar heen door diep gemis en het grote vergeten.

Oorspronkelijk was Bewegingstheatergroep Buiten de Perken een initiatief van theatermaker Luc Boyer en Hemmo Drexhage onder de paraplu van de Theaterwerkplaats van Nieuw Amstelrade, met als doel cliënten van Amstelring en bewoners uit de Amsterdamse wijk Buitenveldert een podium te bieden. De eerdere twee voorstellingen, Kopdrift & Hartscheur (2016) en Oogplooi & Mondwenk (2017) waren een succes. In 2018 was Nieuw Amstelrade door reorganisatie niet langer in staat de groep te ondersteunen en werd besloten zelfstandig de laatste voorstelling te maken.

Spel: Brigitte Defaix (gastrol), Wandana Jiawan,
Ffrench Quinten Siem, Gerrit de Vries
Concept: Luc Boyer
Regie: Luc en Fay Boyer
Productie: Fay Boyer en Marjolein Palthe
Techniek: Peter van Assen
Met dank aan het Huis van de Wijk Buitenveldert

De volledige registratie van O die zee: